موادسفیدکننده دندان عمدتا 2 نوع هستند؛ یک نوع که در مطب و توسط دندان پزشک باید استفاده شود و نوع دیگر که در منزل قابل استفاده است...
تفاوت عمده این 2 نوع در این است که دسته اول قوی تر است و مدت زمان کمتری باید روی دندان بماند. از لحاظ کارایی این دو نوع تفاوت چندانی باهم ندارند.
انواع مختلف تغییر رنگ ها از جمله تغییر رنگ بر اثر ضربه به دندان ها، تیره شدن دندان ها بر اثر افزایش سن و تیره شدن دندان بر اثر درمان ریشه به این درمان جواب می دهند.
توصیه ما این است كه پیش از خرید محصولات خانگی سفیدکننده دندان با دندان پزشک مشورت كنید چون او پس از معاینه ای کوتاه به شما خواهد گفت که تغییر رنگ دندا ن هایتان چه علتی دارد و شما بهتر است از چه روش و چه محصولاتی برای سفید کردن دندان هایتان استفاده کنید.
اگر پوسیدگی یا لکه های سفید روی دندان هایتان دارید یا به عفونت های لثه دچارید باید از سفید کردن دندان ها چشم پوشی کنید. نخست باید پوسیدگی های دندان هایتان ترمیم شود، بیماری های لثه ای بهبود یابد و پس از آن به سراغ سفید کردن دندا ن هایتان بروید. حتی امكان دارد دندان پزشك تشخیص دهد این محصولات خانگی سفیدکننده که غلظت و قدرت سفیدکنندگی کمتری دارند، برای شما موثر نباشند.
در این صورت فقط وقت و هزینه تان را هدر داده اید. شاید لازم باشد توسط دندان پزشك در مطب اقدام به سفیدكردن دندانتان كنید. باید توجه داشت که حتی میزان سفیدشدن دندان ها با این مواد از ابتدا مشخص نیست و به خیلی از مسایل از جمله ماهیت تغییر رنگ بستگی دارد.
به طور کلی نباید انتظار نتیجه صددرصد داشت. همچنین سفیدشدن دایمی نیست و ممکن است دندان مجددا رنگ بگیرد. مدت زمانی که دندان سفید باقی می ماند، بستگی به رعایت بهداشت توسط فرد دارد.
با مسواک زدن مرتب و استفاده کمتر از غذاها و نوشیدنی های رنگ زا مثل قهوه و چای، دندان دیرتر رنگ می گیرد. در مجموع 2 تا 3 سال یکبار می توان این کار را تکرار کرد. از نظر آسیب احتمالی سفیدكننده ها درمطب برآورد شده است که میزان برداشت این مواد از ساختمان دندان حدودا معادل مقداری است که با مصرف نوشابه برداشت می شود.
ضمنا این برداشت برگشت پذیر است. البته طی دوره درمان ممکن است دندان ها حساس شوند که این مساله طبیعی است و می توان با استفاده از خمیردندان ضدحساسیت آن را برطرف کرد. تقریبا نیمی از افرادی که از محصولات سفیدکننده دندان استفاده می کنند، درجاتی از حساسیت دندانی و التهاب لثه را پس از آن تجربه می کنند. اگر شما با محصول خانگی هم دچار حساسیت دندانی شدید و در اثر نوشیدن مایعات گرم و سرد دندان هایتان دچار دردهای گذرایی شد، باید غلظت این محصولات سفیدکننده خانگی را کمتر انتخاب کنید.
گزارش روزنامه دیلی میل، این تغییرات اغلب منجر به بروز دیابت نوع دوم می شود.
این آزمایشات كه تاكنون روی موشهای آزمایشگاهی صورت گرفته نتایج امیدواركننده ای داشته كه برای انسان هم می تواند مفید باشد. این متخصصان موشها را به دو گروه تقسیم كرده و به یك گروه غذای پرچرب و به گروه دیگر رژیم غذایی معمولی دادند. موشها 14 هفته تحت بررسی قرار داشتند. در این مدت آب، چای سبز و چای سیاه هم به موشها داده شد.
بنابراین گزارش، كارشناسان علوم تغذیه ای در انگلیس متوجه شدند كه هر دو نوع چای سبز و سیاه می توانند مانع از افزایش وزن ناشی از خوردن غذای چرب شوند.
آهن گیاهی در مقایسه با آهن حیوانی كیفیت پایین تری دارد و میزان جذب آن در روده كمتر است...
در واقع، وقتی میزان آهن جگر را با آهن جعفری مقایسه می كنیم، حتی بدون در نظر گرفتن این موضوع كه در هر 100 گرم از این مواد غذایی چه مقدار آهن وجود دارد، باید به این نكته توجه داشته باشیم كه میزان جذب و كیفیت آهن آنها با هم متفاوت خواهد بود.
آهن «غیرهِم» گیاهی در مقایسه با آهن «هِم» حیوانی كمتر جذب بدن می شود و گرچه كیفیت آن پایین تر است اما این به آن معنی نیست كه ارزش ندارد؛ بلكه برعكس منبع بسیار باارزشی است ولی به هر حال در مقایسه با منابع آهن حیوانی باید به مقدار بیشتری مصرف شود تا به اندازه منابع حیوانی جذب بدن شود. در ضمن، مصرف مخلوط آهن گیاهی با منابع حیوانی می تواند سبب با كیفیت تر شدن آهن دریافتی شود.
اگر ویتامین c در ماده غذایی ما باشد و همراه با آهن وارد روده شود، آهن دریافتی خیلی راحت تر جذب خون می شود. ویتامین c مثل تاكسی حمل آهن است كه سرعت و مقدار جذب آهن را بالا می برد. در منابع گیاهی یك نكته مثبت این است كه چون اغلب آنها به ویژه سبزی های برگ دار مثل اسفناج و جعفری در كنار آهن، ویتامین c دارند، سریع تر جذب خون می شوند.
به عبارتی شاید میزان آهن در 100 گرم منابع حیوانی و گیاهی چندان تفاوتی نداشته باشد اما از نظر جذب و تاثیری كه بر آهن خون ما می گذارد، متفاوت است.
به همین دلیل اگر یك رژیم مخلوط داشته باشیم و در آن از مقدار متناسبی منابع حیوانی مثل انواع گوشت چه سفید چه قرمز، جگر، دل و قلوه (كه البته به دلیل چرب بودن خیلی مصرف آنها توصیه نمی شود) و در كنار آن منابع گیاهی مثل اسفناج و جعفری، عدس، نخودسبز و كشمش، آلو و... مصرف كنیم و از منابع ویتامین c مثل آب مركبات به ویژه لیمو هم كمك بگیریم آهن راحت تر و سریع تر جذب بدن ما می شود.
این عادت غذایی می تواند تا حدودی نیاز خانم ها به خصوص دختران جوان را به این ماده معدنی تامین كند و احتمال كم خونی ناشی از فقر آهن را به حداقل ممكن برساند. البته باز هم تاكید می شود كه نباید بیش از نیاز روزانه از هر ماده غذایی خورد زیرا اضافه وزن و به دنبال آن چاقی می تواند اثرات منفی بر این عادت غذایی خوب بگذارد.
استفاده از داروهای لاغر کننده برای فرار از چاقی باعث شده بازار این محصولات که اغلب در عطاریها به فروش می رسد از رونق بالایی برخوردار شود. اما بستری شدن تعدادی از هموطنان در بخشهای آی سی یو بیمارستانها به دنبال مصرف برخی از این داروها که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده است می تواند خبر نگران کننده ای باشد. به گزارش خبرنگار مهر، بررسیها نشان می دهد 43 درصد ایرانیها اضافه وزن دارند و میزان بروز چاقی در زنان ایرانی نزدیک به 30 درصد است. هشدارهای کارشناسان سلامت و پزشکان در زمینه ابتلا به انواع بیماریهای خطرناک به واسطه افزایش وزن و چاقی، باعث شده میل به لاغری بیش از پیش مورد توجه افراد جامعه به خصوص زنان قرار بگیرد. از همین رو، استفاده از قرصهای لاغرکننده یکی از روشهایی است که متاسفانه تبلیغات ماهواره ای نیز تاثیر بسزایی در استفاده از این قبیل قرصها دارد. این در حالی است که اغلب قرصهای لاغری به طور غیرمجاز و قاچاق وارد کشور می شود. به طوری که دکتر امیرحسین جمشیدی، رئیس اداره داروهای طبیعی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به داروهای لاغری "سوپر اسلیم" و "شنگ یوآن فنگ" که ساخت کشور چین است، گفت: هیچکدام از این داروها مجوز وزارت بهداشت را ندارند. جمشیدی از بستری شدن چند هموطن در بخشهای icu بیمارستانها به دلیل مصرف این دو مارک داروی لاغر کننده چینی خبر داد و افزود: این داروها به طور غیرقانونی در عطاریها به فروش می رسد. رئیس اداره داروهای طبیعی و مکمل وزارت بهداشت معتقد است که این داروها با تولید مواد شبه آمفتامین و دادن لاغری کاذب به افراد موجبات عوارض جانبی فراوان و اثرات سوء خطرناک در افراد شده است. وزارت بهداشت به مردم توصیه می کند داروهای لاغر کننده باید حتما شماره مجوز و برچسب اصالت داشته باشد و فقط از داروخانه ها تهیه شود. دکتر فریبرز فرساد، دبیر انجمن داروسازان ایران ضمن هشدار نسبت به مصرف داروهای ضد چاقی که منجر به اختلال در روند جذب ویتامینهای محلول در چربیهای بدن می شود، گفت: این مسئله تاثیرات سوء از جمله از دست رفتن طراوت، شادابی و درخشش پوست و پیری آن را موجب می شود. این متخصص داروسازی بالینی یادآور شد: بیماران قلبی و عروقی که داروهای ضد انعقاد از جمله وارفارین مصرف می کنند در صورت مصرف این گونه داروهای ضد چاقی در پی دفع ویتامین k با مشکلات انعقاد خون مواجه شده که جان آنان را به خطر می اندازد. فرساد گفت: به دلیل شیوع روز افزون چاقی، تبلیغات و شایعات درباره داروهای ضد چاقی در دنیا افزایش یافته اما چون سودآور است به عوارض احتمالی و جانبی آن کمتر اشاره می شود. احتمال بروز سکته قلبی در میان افرادی که فشارخون، دیابت، چاقی و اضافه وزن دارند به مراتب بیشتر از افراد عادی است که هیچ کدام از این علائم و امراض را ندارند. این هشدارهای پزشکی باعث شده که افراد چاق به سمت و سوی استفاده از داروها و قرصهای لاغرکننده گرایش پیدا کنند. اما نداشتن آگاهی کافی از عوارض داروهای لاغری منجر به بروز بیماریهایی می شود که مصرف کننده داروها را راهی بیمارستان می کند که بعضا خطر مرگ را نیز به دنبال دارد.
به گفته یک دکتر داروساز درصورت مصرف غذاهای حاوی تیرامین همراه با داروهای اعصاب و روان، فشار خون بیمار به طور خطرناکی افزایش می یابد.
دکتر شهرام جعفری گفت : واکنش متقابل دارو با غذا یکی از مهم ترین نکاتی است که باید هنگام تجویز یا مصرف دارو مدنظر قرار گیرد. از دسته داروهایی که تداخل زیادی با غذاها دارند، می توان به وقفه دهنده های مونوآمینواکسیداز اشاره کرد. این دسته داروها در بیماری های اعصاب و روان کاربرد دارند و نباید همراه غذاهای حاوی تیرامین مصرف شوند. وی در ادامه افزود: تیرامین یک ترکیب مونوآمین بوده که از متابولیسم اسیدآمینه تیروزین به وجود می آید و در بسیاری از غذاها مخصوصا غذاهای مانده و تخمیر شده وجود دارد.
دکتر جعفری خاطرنشان کرد: درصورت مصرف همزمان داروهای وقفه دهنده مونوآمینو اکسیداز با غذاهای حاوی تیرامین، فشار خون بیمار به طور خطرناکی افزایش می یابد زیرا تیرامین باعث آزاد شدن ذخایر مونوآمینی مانند دوپامین، نوراپی نفرین و اپی نفرین می شود. این متخصص درباره غذاهای حاوی تیرامین گفت: فراورده های گوشتی و پروتئینی مانند گوشت نمک سودشده، گوشت مانده، گوشت خشک شده، سوسیس، سوسیس خشک، کالباس خشک، جگر، پپرونی، ماهی دودی، ماهی نمک زده، کنسرو ماهی، کنسرو خاویار و میگوها حاوی تیرامین هستند.
از دسته فراورده های لبنی پنیر مانده، ماست، خامه ترش حاوی تیرامین و از دسته میوه ها و سبزی ها پرتقال، آلو قرمز، آلوخشک، تمشک، آناناس، انجیر، انگور، موز، نارگیل، آووکادو، نخودسبز، باقالا، لوبیا سبز، بادمجان، اسفناج و کلم پخته شده با سرکه حاوی تیرامین بوده و از دسته نوشابه ها چای، قهوه، نوشابه های حاوی کولا و از تنقلات کشمش، شکلات، کاکائو، انواع مغزها مانند بادام زمینی، پسته برزیلی و از غذاهای فراوری شده سس سویا، شیر سویا، پنیر سویا، سوپ تهیه شده با سویا و همچنین برخی از قارچ ها و مخمرها مانند آبجو، مکمل های ویتامینی حاوی مخمر و مکمل های غذایی حاوی پروتئین دارای تیرامین هستند لذا بیماران تحت درمان با داروهای مهار کننده های مونوآمینواکسیداز باید از خوردن این غذاها پرهیز کنند
متخصصان علوم تغذيه در اسكاتلند ادعا كرده اند كه مصرف غلات سبوس دار مثل جو دو سر به مقدار زياد در رژيم غذايي به اندازه مصرف دارو براي كاهش فشار خون موثر است.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» ايسنا، كارشناسان اسكاتلندي نتايج مطالعه اخير خود را در مجله تغذيه باليني آمريكا به چاپ رسانده اند.
به گفته پزشكان، كنترل فشار خون به ميزان قابل توجهي خطر ابتلا به ساير بيماري هاي جدي و خطرناك مثل حمله قلبي، سكته مغزي، نارسايي قلبي و ديابت را كاهش مي دهد.
اين كارشناسان تغذيه تاكيد دارند كه به ويژه در وعده هاي غذايي روزهاي تعطيل توصيه مي شود كه گندم و جو سبوس دار را به رژيم غذايي خود بيافزاييد.
به گزارش پايگاه اينترنتي مرگورو متخصصان و كارشناسان انستيتو تغذيه و سلامت روويت، كالج علوم و طب زندگي و دانشگاه آبردين در اسكاتلند در بررسي هاي خود به تاثير فوق العاده و قابل توجه غلات سبوس دار در كاهش خطر افزايش فشار خون پي برده اند.
یك متخصص ارتوپدی اظهار كرد: گرفتگی عضلات در خواب اغلب به دلیل عکس العمل یا همان ریفلاکس بیش از حد عضلات است.
دکتر مجتبی آذریانیان گفت: گرفتگی عضلات در خواب اغلب به دلیل رفلاکس بیش از حد عضلات است. فرد وقتی در خواب جابجا شده و تکان می خورد، ماهیچه های ساق پا جمع شده و تاندون ها کشیده می شوند.
این عمل باعث تحریک گیرنده های عصبی موجود درتاندون ها شده و با فرستادن پیام های عصبی به نخاع، منقبض شدن عضلات را اعلام می کند. بعضی اوقات عضلات در همان حالت انقباض باقی مانده و صدمه می بیند.
وی عنوان کرد: گرفتگی دردناک عضلات در شب، می تواند به دلیل صدمات عصبی مانند کوفتگی عصب، آسیب های عضلانی، قطع موقتی جریان خون به پاها و مقادیر غیرعادی املاح یا هورمون ها در بدن باشد که اگر فرد دارای یکی از این مشکلات باشد، باید به پزشک مراجعه کند.
دکتر آذریانیان در ادامه گفت: شخص اگر مشکل جدی نداشته باشد، می تواند قبل از خواب با انجام کارهایی که باعث کاهش رفلاکس (واکنش) کششی می شوند از گرفتگی عضلات پا جلوگیری کند که این موارد شامل انجام ورزش مخصوص پا است که باعث کشیدگی ساق پا می شود به طوری که فرد روی شکم دراز کشیده و کف دست ها را بر روی زمین گذاشته و با بالا و پائین آوردن دست ها، شکم را به زمین نزدیک و دور می کند. همچنین استفاده از تشک گرماده به مدت 10 دقیقه قبل از خواب كه باعث گرم شدن پا می شود نیز مفید است.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» ايسنا، متخصصان علوم پزشكي در انگليس توصيه مي كنند كه نوشيدن حتي مقدار كمي از آب ليموي تازه به صورت روزانه روشي موثر براي پيشگيري از تشكيل اين سنگ هاي دردناك است.
درد سنگ كليه نه تنها خيلي شديد است، بلكه بسيار هم ترسناك و نگران كننده است، چون به طور كاملا ناگهاني آغاز مي شود. كساني كه نمي دانند به سنگ كليه مبتلا هستند، وقتي درد آن ها شروع مي شود به قدري شديد است كه آن ها تصور مي كنند در حال مرگ هستند.
به گزارش روزنامه ساندي تايمز، اين سنگ ها بلورهاي بسيار كوچكي به اندازه دانه هاي شن يا حتي كوچك تر هستند كه در مجاري ادراري تشكيل مي شوند و اين درد شديد را ايجاد مي كنند اما بسياري از اين بلورها به خودي خود و حتي بدون درمان هاي پزشكي از بدن خارج مي شوند.
وقتي فردي يك بار سابقه ابتلا به سنگ كليه را داشته باشد، احتمال اين كه بار دوم با اين مشكل مواجه شود، 50 درصد است و به همين خاطر اين افراد بيشتر بايد مراقب رژيم غذايي خود باشند و با نوشيدن مايعات زياد مانع از بازگشت مجدد بيماري شوند.
اين متخصصان مي گويند: يك راه كار ساده، موثر و در عين حال ارزان قيمت براي جلوگيري از تشكيل سنگ كليه مصرف آب مركبات به ويژه آب ليمو است كه راه حلي كارآمد و اميدبخش براي اين بيماران است
دکتر فرزانه آقا حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مسواک هنگام استفاده باید کاملا خشک باشد زیرا رطوبت موجب کاهش کارایی مسواک در برداشتن پلاک های میکروبی دندان می شود.
دکتر آقا حسینی، در خصوص قرار دادن مسواک در فضای سرویس های بهداشتی و احتمال آلودگی آن اظهار داشت: در این زمینه کار تحقیقاتی انجام نشده است اما به طور کلی این موضوع مانند قرار دادن مسواک های اعضای مختلف خانواده در داخل یک لیوان می تواند ارتباط آلودگی میکروبی را برقرار کند.
هرچه این مسئله کمتر باشد، شانس تمیز ماندن مسواک بیشتر است. دهان محیط استریل نیست و سیستم دفاعی دارد که می تواند به کمک آن از عفونت های مختلف جلوگیری کند اما باید در نظر داشت ما به کمک مسواک زدن فقط پلاکی که حاوی مقدار زیادی میکروب است را از دندان جدا می کنیم، اما مسواک نمی تواند محیط دهان را استریل کند. شاید استفاده از دهان شو یه مقداری محیط دهان را استریل کند.
ون با بیان اینکه در بحث مسواک زدن مهم ترین موضوع، روش و زمان مسواک زدن مهم ترین موضوع، روش و زمان مسواک زدن و نوع مسواک است، تصریح کرد: به هیچ وجه موافق درپوشی که در روی مسواک قرار می دهند نیستیم چرا که باید مسواک هنگام استفاده کاملا خشک باشد و وقتی خشک باشد
می تواند پلاک میکروبی را بردارد. به دلیل اینکه مسواک زدن یک عمل مکانیکی است وقتی درپوش روی آن قرار گیرد رطوبت در آن حفظ می شود و سپس برس های مرطوب مسواک نمی تواند پلاک میکروبی را از دندان جدا کند. لذا اصل برداشتن پلاک میکروبی با مرطوب شدن مسواک زیر سوال می رود همچنین خیس کردن مسواک قبل از استفاده از آن اشتباه است و مسواک به هنگام استفاده باید کاملا خشک باشد.
آیا می دانید چرا گفته می شود قرص اعصاب تان را در این ساعت مصرف نکنید و علت در چیست ؟ داروهای اعصاب را همراه با غذا مصرف نکنید! به گفته یک دکتر داروساز درصورت مصرف غذاهای حاوی تیرامین همراه با داروهای اعصاب و روان، فشار خون بیمار به*طور خطرناکی افزایش می*یابد. دکتر شهرام جعفری گفت : واکنش متقابل دارو با غذا یکی از مهم*ترین نکاتی است که باید هنگام تجویز یا مصرف دارو مدنظر قرار گیرد. از دسته داروهایی که تداخل زیادی با غذاها دارند، می*توان به وقفه*دهنده*های مونوآمینواکسیداز اشاره کرد. این دسته داروها در بیماری*های اعصاب و روان کاربرد دارند و نباید همراه غذاهای حاوی تیرامین مصرف شوند. وی در ادامه افزود: تیرامین یک ترکیب مونوآمین بوده که از متابولیسم اسیدآمینه تیروزین به*وجود می*آید و در بسیاری از غذاها مخصوصا غذاهای مانده و تخمیر شده وجود دارد. دکتر جعفری خاطرنشان کرد: درصورت مصرف همزمان داروهای وقفه*دهنده مونوآمینو اکسیداز با غذاهای حاوی تیرامین، فشار خون بیمار به*طور خطرناکی افزایش می*یابد زیرا تیرامین باعث آزاد شدن ذخایر مونوآمینی مانند دوپامین، نوراپی نفرین و اپی* نفرین می*شود. این متخصص درباره غذاهای حاوی تیرامین گفت: فراورده*های گوشتی و پروتئینی مانند گوشت نمک*سودشده، گوشت مانده، گوشت خشک*شده، سوسیس، سوسیس*خشک، کالباس خشک، جگر، پپرونی، ماهی دودی، ماهی نمک*زده، کنسرو ماهی، کنسرو خاویار و میگوها حاوی تیرامین هستند. از دسته فراورده*های لبنی پنیر مانده، ماست، خامه*ترش حاوی تیرامین و از دسته میوه*ها و سبزی*ها پرتقال، آلو*قرمز، آلوخشک، تمشک، آناناس، انجیر، انگور، موز، نارگیل، آووکادو، نخودسبز، باقالا، لوبیا سبز، بادمجان، اسفناج و کلم پخته شده با سرکه حاوی تیرامین بوده و از دسته نوشابه*ها چای، قهوه، نوشابه*های حاوی کولا و از تنقلات کشمش، شکلات، کاکائو، انواع مغزها مانند بادام*زمینی، پسته برزیلی و از غذاهای فراوری شده سس سویا، شیر سویا، پنیر سویا، سوپ تهیه شده با سویا و همچنین برخی از قارچ*ها و مخمرها مانند آبجو، مکمل*های ویتامینی حاوی مخمر و مکمل*های غذایی حاوی پروتئین دارای تیرامین هستند لذا بیماران تحت درمان با داروهای مهار کننده*های مونوآمینواکسیداز باید از خوردن این غذاها پرهیز کنند. وی یادآور شد: از این دسته داروها، داروهایی که در فهرست دارویی ایران بوده و در بیماری اعصاب و روان کاربرد دارند، داروهایی مانند تراتیل سیپرومین (Pamate)، مولکوبماید (Aurorix) و سلژیلین (Eldepryl) هستند که از میان این داروها مولکوبماید از نظر رژیم غذایی دارای محدودیت کمتری است